2010. november 13., szombat

Megint makramé

Annyira szép makramé ékszereket láttam a neten, itthoniakat és külföldieket egyaránt.
Érdekes, hogy ennyire megtetszettek, mert én soha nem hordtam ékszert eddig, van egy aranyláncom, amit ballagásra kaptam, meg a jegygyűrűm és kész.
Lehet az tetszik bennük, hogy természetesek, vagy, hogy ilyen babrálósan készülnek, nem tudom, de elhatároztam, hogy készíteni fogok jópárat magamnak, hogy mire visszatérek a munkába, legyen majd mit felvenni. 8)
Addig viszont gyakorolni kell sokat és meg kell találni a megfelelő színeket és gyöngyöket hozzá.
Itthon talált régi hímzőcérnából készült ez a kislányos karkötő, és fekete viaszolt szálból a boszorkányos makramé nyaklánc (nem tudom felveszem-e valaha :-))) )






Ildi-go hívta fel a figyelmemet Soldi makramé ékszereire, tényleg gyönyörűek, érdemes megnézni a blogját:
csomokvilaga.blogspot.com
A blogon oldalt a Meska boltjában is lehet nézelődni, csudaszépeket készít, és ért a színekhez, gyöngyökhöz (én ezzel még bajban vagyok).

Makraméról találtam blogot itt, ahol bővebben lehet olvasni a hozzávalókról, történetéről, tippekről, szép rusztikusabb makramés képekkel illusztrálva:
makrame-dolgok.blogspot.com

Tiimea Bogblogjában is szép csomózott és makramés alkotásokat találhatsz, nagyon tetszenek a kis csavaros, ötletes fülbevalói:
tiimea.blogspot.com

Különben a kosárfonással is szépen össze lehet hozni a makramét.
A kész fonott kosárka kaphat makramés díszítést a "nyakára", kis lecsüngővel, egy fonott váza is felöltözhet makramé övvel. A natúr peddignádat nagyon könnyen el tudom képzelni sötét színekből készült makramés kiegészítőkkel. Igazán egyedi. Nyilván nem a fás kosárra, vagy a tyúkültetőre gondolok, hanem a kis apróságok tárolására alkalmas filigrán kosárkákra. 8))
.

4 megjegyzés:

  1. Ezek nagyon jól sikerültek, gratula! Remélem látunk még hasonlókat. :))

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Ildi-go blogjáról jutottam el hozzád. Köszönöm, hogy megemlítettél a blogodban és nagyon örülök, hogy Téged is elbűvölt a makramé ékszerkészítés. Hihetetlenül be tudja szippantani az embert! :))
    A nyakláncod csudaszép, én szívesen viselném! Bátran vedd fel, meg fogják nézni, az tuti! ;)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett a lánc. Miért ne vennéd fel? Tudod, amit készítesz, hordani kell, mások is lássák!:-))

    VálaszTörlés
  4. Aranyosak vagytok! Akkor felveszem. 8) Nekem túl fekete volt elsőre. Nem is boszorkányos, inkább vámpíros, de végülis szeretem a vámpíros sztorikat. 8)) Csak meg ne harapjak majd valakit...

    VálaszTörlés

Most szólj hozzá...