2009. november 5., csütörtök

National Basketry Organization, Inc.

Nézz meg egy angol nyelvű kosárfonással kapcsolatos weboldalt.
Ha beírod a keresőbe, hogy basketry, akkor jelenleg (mert ez változhat: lehet, hogy holnap már az ötödik helyen lesz) mindjárt az első helyen van a Wikipedia ingyenes enciklopédia leírása angolul a kosárfonásról.

A következő találat ma a National Basketry Organization, Inc.
Kattints rá és nézz szét az oldalon, akkor is, ha nem tudsz angolul.
Nézd meg a Gallery of baskets menüpontot, ahol egy csomó kis képet találsz fonott kosarakról.
Ha rákattintasz, nagyban is megjelenik a készítő adataival.

Lássuk csak:
Mindjárt az első kép a Leaves című darabot mutatja be, melynek készítője Sally J. Bright. Szerintem nagyon érdekes ez a fonott szobor, mert falra készült, kellemesek a színei és bár első ránézésre egyszerűnek tűnhet az ilyenfajta fonás, amikor nem egy szabályos alakot kell megfonni, mégis, ha megpróbálnánk, biztos nem menne olyan egyszerűen, ráadásul végtelen, nincsenek szélei, nem lehet egyszerű eldolgozni a végeket. Ha van otthon peddignádad, akár ki is próbálhatod, de csak haladóknak ajánlom. Én nem próbáltam még, de hullámos formákat nem egyszerű megfonni, az biztos. A kép leírásánál elnavigálhatunk Sally weboldalára is, ahol még több fonott szobrot lehet megnézni a Galleries of Work menüpont alatti sorokra, majd kis képekre kattintva. Csodaszép színek és formák, ámulatba ejtő méretek:



Available Work - Elérhető/megvásárolható darabok
Recent Commissions - Nemrégiben készült megbízásai
On-Site Installations - Olyan installációk, amelyek kimondottan egy adott helyre készültek
Tables - Asztalok
More Recent Work - Még több mostani munkái
Amoebas Poster - A fonott amőbáiról posztereket is árul 35 dollárért.
Érdekességként megemlítem, hogy ezek a fonott tárgyak nem kevés pénzbe kerülnek, csak az ajánlatkérésre elkészített 3 modell, amelyből végül a vásárló kiválasztja, hogy melyiket kéri 500dollárnál kezdődik. A vége akár 10000 dollár is lehet...

Ha kinézelődted magad Sally weboldalán, akkor folytathatod a National Basketry Organization weboldal többi kis képeivel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Most szólj hozzá...