2009. december 5., szombat

Lichtenfels kosárfesztivál 2009

Sokan vagyunk kosárfonás őrültek, ráadásul még többen vannak azok, akik komolyan értenek is hozzá. Minden év szeptemberének harmadik hétvégéjén megrendezik Németországban, Lichtenfelsben a Kosárfesztivált, ahová a világ számos tájáról érkeznek látogatók és kosárfonók egyaránt.

Itt a tradícionális és modern, az egyszerű és rafinált kosaraktól kezdve a művészi munkákig mindent megvásárolhat az érdeklődő, ami csak megtetszik neki. A mesterek bemutatókat is tartanak és akár kisgyerekek is kipróbálhatják a kosárfonást, a számukra legegyszerűbb, legkönnyebb módon. A vásár három napon át tart.



A Korbmarket weboldalán a korábbi fesztiválokról készített képeket is meg lehet nézni, biztosan te is fogsz találni érdekes és gyönyörű képeket fonott tárgyakról. Igen kreatívan használják fel a fonóanyagokat, ötletelhetsz belőlük.

Sajnos nem tudok németül, de a fényképek között így is remekül el lehet navigálni:
Lichtenfels kosárfesztivál 2009

Sőt, egyszer talán majd én is kijutok oda egy jó kis kirándulás keretében, és személyesen is láthatom ezt a remek kis helyet, ami egyébként a kosárfonás németországi hazája és világhírű oktatóközpontja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Most szólj hozzá...