2010. március 6., szombat

Fonott ceruzatartó

A gyerekeknek készítettem egy ceruzatartót, és egy kosárfonó barátom javaslatára, gondoltam kipróbálom a copfszegést hozzá. Nos, a copfszegés nem sikerült, akármennyire is akartam. 8) Én tényleg próbáltam... nagyon... de ezt még gyakorolni kell.
Azt hiszem neki kell állnom egy újabb ceruzatartónak, abból sosincs elég egy lakásban, főleg, ha gyerekek is vannak...



Sima kerek alj, dupla oldalkarók, háromszálas gyűrűfonás, peddigsín berakás, majd ismét háromszálas gyűrűfonás, és végül az igencsak sajátos és egyáltalán nem ilyenre kigondolt elszegés.







Különben minden kezdőnek jó projekt lehet a ceruzatartó elkészítése. Csinálj egyet te is!

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ha nincs a közeledben kosárfonó, aki segítene a copfszegésben, javaslom ezt a könyvet:
    Jeanette Eckert-Ulrich: Kosárfonás / Színes ötletek sorozat (Cser kiadó 2002) 31-33. oldal. Részletes és pontos leírást ad, ezzel menni fog!

    VálaszTörlés
  2. Köszi. Igazság szerint meg is van és néztem is közben, mégsem sikerült, de szerintem nagyon elkapkodtam és hamar feladtam. Hamarosan nekifutok mégegyszer. 8)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűk a kosaraid, az enyémek tényleg egy kezdő próbálkozásai, és hogy teljesen autodidakta módon tanultad. Ez hihetetlen. Még segítséggel is bonyolult, hogy mit hol hozol át, hogy szaporítod. Elismerés érte.
    Tényleg nagyon jó volt Sanyi bácsitól tanulni, ő igazán erre termett. Ismeri a kosárfonás minden csinnyát-binnyát. Ő kivitt minket a határba, ahol a csatorna széléről kellett a vesszőket levágni, persze már a kertjében is volt pár fa, de azt külön élvezet volt a határban összegyűjteni. Sajnálom, hogy vége lett ennek az időnek.

    VálaszTörlés

Most szólj hozzá...