2010. április 26., hétfő

Kosárfonás újrahasznosítással

Egyre népszerűbb az újrahasznosítás. Már évek óta a divatban is próbálják népszerűsíteni, ráveszik az alkotókat, hogy olyan anyagokból készítsenek ruhákat, táskákat, kiegészítőket, bármit, ami nem bomlik le, és amivel folyamatosan teleszemeteljük a világunkat.

Születtek már szatyor- és kupakruhák minden mennyiségben, és természetesen a kosárfonásban is remekül lehet újrahasznosítani mindenféle anyagot.
Új értelmet nyert a szemétkosár...

Legegyszerűbben használható ehhez a papír, és már itthon is sorra születnek a papírkosárkák. Egyszerű újságpapírból, vagy prospektusokból is készülhetnek már fonott kosarak:
Kriszta blogja
Elina blogja
Kriszta blogja
Ixone papírkosaraiVan, aki a fém üdítősdobozokat is fel tudja használni kosárfonáshoz.

Telefonvezetékekből is remek kosárkák készülhetnek:Ide kattintva megnézhetsz egy műanyag szatyrokból készült kosarat.

Angolul a "recycled basket" kifejezésre keresve lehet újrahasznosított anyagokból készült fonott kosarakról képeket találni, vagy kattints az alábbi képre:Ha valakinek még van papírfonással kapcsolatos blogbejegyzése, vagy weboldala, akkor azt szívesen közzéteszem itt.
Kíváncsi vagyok, van-e kedvetek csinálni más anyagokból újrahasznosított kosarat, szívesen megnézném...

2 megjegyzés:

  1. Wow, ma keveredtem ide egy Kreatív hobby oldalról, s a szám tátva maradt a rengeteg sok szépség láttán, ami itt van. A legnagyobb meglepetés viszont most ért, nagyon szépen köszönöm, hogy belinkeltél :)
    Tuti jövök még, mert mindent nem bírtam végigolvasni :)))))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szívesen! Szépek a kosaraid és a horgolt virágok is gyönyörűek. 8)

    VálaszTörlés

Most szólj hozzá...