2010. december 6., hétfő

Makramé gyakorlatok

Gyakorlatoztam itthon.
Tapasztalatok a viaszolt szállal: rá kellett jönnöm, hogy ezekből is van jó és rossz minőségű. A Sárkányfarok medálos, farkasfogas nyaklánc sajnos rossz minőségű viaszolt szálból készült, így látszanak rajta itt-ott görcsök a csomózásban, valamint megtört a viaszolt szál és szálkás lett, kár érte, ráadásul elfogyott a bordó és a nyaklánc végét sötét lila szállal fejeztem be. Nem éppen egymáshoz illő színek, de ez csak gyakorlat. Valamint 10m viszolt szál éppen nem elég egy csupa-csomó nyaklánchoz, csak esetleg akkor, ha telerakom gyöngyökkel.
A farkasfogas csomózás ellenben nagyon könnyű, haladós és nagyon tetszik.



Ez pedig itt az első fülbevalóm, azt hiszem ezt még gyakorolni kell: 8)))
Szimmetria gondok, szabályos csomók hiánya, van még mit tanulni, de legalább megpróbáltam. 8) Ez a szál viszont nagyon jó minőségű volt. Ugyanott vettem őket. 8I



Vettem viszont csupa-pamut horgoló fonalat, ami nagyon vékony ugyan, de gyönyörű egyenletes, és nagyon szép, finom csomózásokat lehet készíteni. Most épp egy medálhoz készítek nyakláncot vele, nem valami haladós, kb. 15 centi/óra, de nagyon szép az eredménye.

Továbbra is tetszik a makramé, de azért már hiányzik a peddignád és hamarosan nekiugrok valami fonósnak is. 8)
.

4 megjegyzés:

  1. Hát igen, nekem is a legnehezebb feladat volt kikísérletezni, melyik fonal és gyöngy alkalmas ahhoz, amit meg szeretnék valósítani. Nálam leginkább a goblein fonal vált be.
    Ne aggódj, a csomóid lesznek még szebbek is, bár ezek is teljesen rendben vannak! ;)

    VálaszTörlés
  2. Ez a farkasfogas nyaklánc nekem is nagyon tetszik! :) Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  3. azt az elképzelést, a gyönyörű nyakláncot télizöld Szeretem az egyszerű, de modern és nélkülözhetetlen vonal ... még a színe! jó
    Lucia

    VálaszTörlés

Most szólj hozzá...