2011. szeptember 26., hétfő

I. Országos Hagyományőrző Kosárfonó Találkozó - 2011

2011. szeptember 24-25-én kis hazánkban is nagyszerű kezdeményezés valósult meg, Országos Hagyományőrző Kosárfonó Tábor került megrendezésre Tiszaalpáron Kanalas János kosárfonó népi iparművész kezdeményezésére.

A képek alapján igazán színvonalas, barátságos és jó kedélyű rendezvény volt, ahol mesterek, érdeklődők és gyerekek egyaránt jól érezhették magukat.
A szakma neves mesterei is jelen voltak, akiknek nevét kosárfonás könyvekről ismerhetjük, pl. F. Tóth Mária, Székely Éva, Nagy Mari, Vidák István...
Kiállításon is megtekinthették az érdeklődők, a találkozón elkészült illetve hozott fonott tárgyakat, ahol látható milyen sokféle felhasználási módja lehet a vesszőnek.

Az alábbi képre kattintva elolvashatjuk Balogh Károly kosárfonó népi iparművész beszámolóját a Kosárfonó Találkozóról, valamint az oldalon továbbléphetünk a galériába, ahol a sok szép fonott alkotást, valamint az eseményen készült képeket meg lehet tekinteni.


Remélhetőleg folytatódik ez a rendkívül értékes és szép hagyomány, és az elkövetkezendő években is megrendezésre kerülhet az Országos Hagyományőrző Kosárfonó Találkozó.

Előbb ide megyek el, aztán utána Lichtenfelsbe. :-)

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Most szólj hozzá...