2012. szeptember 18., kedd

II. Országos Hagyományőrző Kosárfonó Találkozó 2012

Hírt kaptam róla és terjesztem, hogy megrendezésre kerül a címben is említett II. Országos Hagyományőrző Kosárfonó Találkozó Tiszaalpáron.:


"Kedves Kosárfonás Iránt Érdeklődők!

Kanalas János tiszaalpári kosárfonó telefonos érdeklődésemre megerősítette a II. Országos Hagyományőrző Kosárfonó Találkozó tényét, ami 2012. szeptember 29-30-án kerül megrendezésre Tiszaalpár nagyközség Tündérrózsa óvodájának területén. Kapcsolódó rendezvény a helyi Mihály-napi  programok.

Úgy tűnik igen nagy erőfeszítésbe került a lehetőség megteremtése, erről két hete már tudok, de meg akartam várni azt, hogy a község honlapjára felkerüljön. Ez a mai napig nem történt meg, ezért János engedélyével itt és majd honlapomon teszem közzé az eseményt.

Eddig úgy néz ki, hogy a tavalyi létszám (legalább 30 kosárfonó + családtagok) lesz jelen. Nagyrészt meghívásos a találkozó, nem vagyok felhatalmazva résztvevők toborzására, mivel az étkeztetés lehetőségei korlátozottak. De! Látogatni azt lehet!

29-én 10 óráig berendezzük a kiállítást, mindenki 3 piaci kosarat/karkosarat hoz. Ez a verseny része. Külön fedett sátor áll rendelkezésünkre fonni, több tavalyi résztvevő kérésére hosszabb időtartamban, egész délután. A kész termékeket az óvodának adományozzuk, ill. a Czinege Manufaktúra óriáskosarát adomány kosarakkal töltjük meg, amelyek a Pető Intézetet gazdagítják.

Számomra a legfontosabb, hogy együtt lehetünk, szakmai tapasztalatainkat kicserélhetjük, barátkozhatunk. Ha a tavalyi program szerint járunk el, úgy szombati ott alvás után vasárnap délelőtt előadásokat hallhatunk, ebéd után indulunk haza."


Aki komolyan gondolja a kosárfonást, annak bizony ott a helye!

A tavalyi Kosárfonó Találkozóról Balogh Károly kosárfonó népi iparművész írt remek beszámolót, mely a lenti sorra kattintva tekinthető meg, képekkel:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Most szólj hozzá...