2010. június 19., szombat

Raffiafonatos kosárka

Ez volt a legeslegelső fonott kosaram. 8)
Annyira fonhatnékom volt, de nem tudtam még, hogyan kell fonott kosarat készíteni és főleg miből, honnan kell beszerezni az alapanyagot, stb..., hogy jobb híján gondoltam összefonom a raffiát, majd összevarrom.
Meglepően egyszerű volt.
Spirális kosárfonási technika ez tulajdonképpen, még, ha az alap fonatot nem is körbe-körbe öltöttem egy öltőszállal, hanem ahogy tudtam összevarrtam, hogy ne látszódjon a raffia öltőszál. Nagyon masszív kis kosárka lett. A fürdőszobában teljesít manapság szolgálatot, de először még egy mini kaktusz honolt benne.





Ha valaki tud egy weboldalt, ahol le van írva, hogyan fotózzak úgy, hogy szépek és élethűek legyenek a képek, akkor megköszönném, mert mind olyan sötét. Sajna a gyerekek miatt csak este van időm fotózni... :-(

5 megjegyzés:

  1. Nagyon imádom ezeket a kis tárolókat. Ügyesen megoldottad, hogy nem látszanak az öltések. Szép lett!

    VálaszTörlés
  2. Köszi! 8) Én is szeretem, annyi mindenre használhatóak. Közben visszaszámoltam, és ez a kosárka már 8 éves! Hűha... Hogy öregszem! :-)))

    VálaszTörlés
  3. Én is hasonló cipőben járok, csak késő este jutok hozzá a hobbimhoz. Nálam a fotósátor vált be, készen is lehet kapni, de én speciel magam készítettem egyet.

    http://ildigo.blogspot.com/2009/05/fotosator-light-tent.html

    Ha nem szeretnéd így bonyolítani a dolgot, készíts pausz papírból egy nagyobb gyűrű formát, körbe kívülről helyezz halogén lámpákat és irányítsd a gyűrű közepe felé őket. Helyezd a gyűrű közepére a tárgyat és felülről fotózd le. A pausz szórni fogja a fényt, nem lesz árnyékos a kép. Célszerű állványt használni, hogy ne mozduljon be a kép, én még 2 mp-es időzítőt is beállítok, hogy a gomb lenyomásával ne mozdítsam meg a gépet.

    VálaszTörlés
  4. Azta! Hát ez nem semmi! Nagyon-nagyon köszönöm az ötleteket! Szépek a fotók, amiket felteszel, úgyhogy működik a dolog. :-)

    VálaszTörlés
  5. Közben rákerestem a fotósátor-ra a neten és vannak ötletek, ez is nagyon jó:
    http://www.csik.net/node/688

    VálaszTörlés

Most szólj hozzá...