2010. július 24., szombat

Fűzépítés magyarul! :-)

Jaj, de jót találtam!

Fűzépítő kaláka volt 2008-ban Angyalföldön. A fűzépítő kalákát a Független Ökológiai Központ és az SL Group közös, Zöldülő Macskakő programja keretében szervezték.
Arról sajnos nem találtam még semmit, hogy hogyan valósult meg a terv:


Az oldal alján "További olvasmányok a fűzépítésről" résznél érdemes is tovább olvasni, mivel kiderül, hogy már több éve számos fűzépítményt készítettek szerte az országban:

A Fűzépítés menetéről itt lehet olvasni.
Megvalósult: Fűzkápolna építés 2006 - Művészetek Völgye - Pula

A végére hagytam a legfinomabbat, a "Kis fűzépítési útmutató"-t: "a sok képpel illusztrált kiadvány egy gyakorlati segítséget nyújt annak, aki fűzépítényt akar építeni." Letölthető innen pdf formátumban:"Fűzépítmények készítésére a kosárfűz is alkalmas, ugyanakkor annál hosszabb, 3-4 méteres vesszők szükségesek.

Ezért a felhagyott, elvadult kosárfűz telepek a legalkalmasabbak ezek begyűjtésére elsősorban koratavasszal. Érdemes megkérdezni a környékbeli kosárfonókat, honnan szerzik az alapanyagot, illetve hol vannak a környéken megfelelő gyűjtőhelyek.

Konkrét helyszíneket mi sem tudunk mondani, mert "kereskedelmi mennyiséget" nem is nagyon lehet beszerezni. Mi konkrétan Nyúlon túlról tudtuk beszerezni a füzeket az angyalföldi fűzépítményünkhöz.

Elmondható, hogy a szalmabálához hasonlóan, könnyen többe kerülhet a szállítás, mint maga az alapanyag." Forrás: itt

Imádom! Nógrád megyében nem akarnak véletlenül építeni valamit? Salgótarjánra is ráférne egy kis zöldítés itt-ott. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Most szólj hozzá...