2013. január 13., vasárnap

Sikerült fonni...

... már, ami az időt illeti. A végeredmény számomra kevésbé kielégítő. Mindig és újra rádöbbenek, hogy ez egy szakma és semmit nem tudok róla.

Annyira tetszenek az interneten nézegetett fonott képek, hogy fogtam a vadonatúj metszőollómat és kimentem a természetbe vesszőt szedni. Arra számítottam, hogy találok vadon olyan fűzvesszőt, ami szép színű, fényes és elég hosszú ahhoz, hogy leszüreteljem, de nem így történt. Ehelyett találtam kb. 6 szál vöröses/lilás somvesszőt, és ezen kívül kétféle vesszőt, ami nem tudom milyen növény sarjhajtása lehet, de eléggé hajlottak, így szedtem annyit, amennyiből peddignád kipótlásával egy  20 cm körüli alappal és 25 cm magassággal rendelkező kosár elkészülhet.


A "jellegzetes narancssárga", márkás metszőollómnak nem vehetem hasznát odakint, max a peddignáddal működik jól. Ha ezt tudtam volna...

Minden kosár egy újabb tapasztalat és tanulság.

Az alja remekül sikerült, még én is elégedett voltam vele, hanem amikor az oldala következett, jaj, a vesszők sehogy sem akartak arra dőlni, amerre én szerettem volna. Ráadásul a dupla peddignád oldalkaró nem volt elég masszív, hogy a vad szálakat megtartsa, így ki kellett pótolnom vad botocskákkal. Na az meg nem hajlott.

Örülök, hogy legalább megáll és nem dől fel. :D Szerencsére nem is billeg.

Nincs mese, valahol, valamikor, valahogyan el kell végeznem egy rendes kosárfonó tanfolyamot, egy rendes mestertől tanulva. Aztán ültethetem az amerikai füzet a kertbe...


A színek viszont élőben csodaszépek! :)

3 megjegyzés:

  1. Kedves Tünde,
    nagyon megtetszett ez a két kosár. Készítesz eladásra is, mert érdekelne. Üdv: Edina / Várom visszajelzésed: fodoredi@gmail.com

    VálaszTörlés
  2. Kedves Tünde! A blogomat kicsit (nagyon) elhanyagoltam, így most látom csak, hogy írtál hozzám. Ami a fonót illeti, Győrben van az a szakkör, ahova jártam, évek óta működik, igazából a "visszajáró lelkek" éltetik, nagyon családias hangulatban : )
    Anita

    VálaszTörlés
  3. Tünde, ezen így is látszanak a szép színek!! Nagyon klassz lett! Csatlakozva az előttem szólóhoz, én is Győrbe járok, már nagyritkán, ha tudok (sajnos!). Ja, és idén ültettem pár amerikai fűz dugványt :-)

    VálaszTörlés

Most szólj hozzá...